vineri, 3 septembrie 2010

Dacă aş fi Dumnezeu pentru o zi...


AUTOR: ANGELA TOCILĂ

aş desfiinţa toate instituţiile statului. Aş pune în locul miniştrilor nişte vistiernici la care omu' s-ar duce să ceară bani, după următorul model:

Ex. 1
- Domnu' vistiernic, am nevoie de bani să construiesc o autostradă.
- Bun, dă-mi planurile, aprobările, expropierile şi termenul de execuţie.
- Am tot.
- Bine, dacă ai tot, îţi dau banii, dar dacă la termenul stablit nu eşti gata, îţi confisc averea, îţi dau foc la casă şi te castrez. Te-nvoieşti?
- Mă-nvoiesc, boieri dumneavoastră!

Ex. 2

- Domnu' vistiernic, am nevoie de bani să-mi iau un tractor şi-un plug.
- Bă, ai pămînt?
- N-am boierule, da' lucrez pentru alţii şi fac şi eu un ban.
- Bun. ia d-aici, da' să ştii că te verific şi dacă te prind că cu banii te-ai dus la curve şi la Mulen Ruj, îţi iau BMW-ul din bătătură, îl dau la fier vechi şi fac din el mixer. Te prinzi?
- Mă prind, boierule!

Ex.3
- Domnu' vistiernic, am nevoie de bani să-mi fac un bordel.
- Femeie, bordelul e imoral!
- Domnule, eu nu contest asta!
- Ia banii şi-mi aduci în fiecare lună lista cu clienţii!
- Doamnă, nu pot aşa ceva, decît dacă ţării îi iese ceva din asta!
- Păi, îi iese! Îi iese sex fără obligaţii, romanul scapă de stresul unui serviciu la multinaţională, de cel a unei neveste frigide şi grase şi de blenoragie!
- Şi taxele?
- Le plătim lunar, regulat ca ciclul menstrual!
- Bine. Dar dacă nu-mi dai taxele ştii că fiecare curvă de-a ta va purta în piept Litera Stacojie, simbol la decadenţei şi infamiei?
- Ştiu, preamărite şi mă supun!

Ex.4
- Măi dragă domnule, aş avea nevoie de bani ca să acopăr datoriile PSD-ului din campanie.
- Auzi domnu', dumneavoastră nu sunteţi tovarăşul Iliescu?
- Ba da, măi animalule, cum m-ai recunoscut?
- Păi mă ţineţi de cot!
- Măi dragă, în sinergia faptelor şi-n meandrele concretului, ar fi bine să dai nişte bani, nu de alta, dar flacăra violet a mistuit tot şi-am rămas în deficit, ca să zic aşa...
- Tovarăşu Iliescu, v-aş da, dar ştiţi că Poliţia s-a desfiinţat de către Angela, care e Dumnezeu pentru o zi şi-n locul ei avem poteri călare, care nu stau la discuţii cu vistiernici prăpădiţi ca mine şi mă trag în ţeapă cît ai zice " Vlad The Impaler, alias Vlad Dracul"?
- Cine Dumnezeu e Angela?
- E Dumnezeu, nu v-am zis?

Va urma...

3 comentarii:

 1. E la moda sa fii “Secret” in Galati  Orasul de la malul Dunarii a devenit in ultimele zile martor al unui fenomen ciudat.
  Cativa din concetatenii nostri au avut acces la informatii confidentiale ce descriu mai mult sau mai putin detaliat planul de monopolizare al mediului de afaceri local si nu numai.

  Partea misterioasa ramane firma din umbra, o firma necunoscuta si neinregistrata la Registrul Comertului, ce se autointituleaza “Intreprinzatori Isteti”. Reprezentata de simbolul pionului din jocul de sah aceasta “Agentie”, care se vrea a fi “Secreta” se ascunde in spatele unui Copyright © la fel de dubios ca si firma in sine.

  Ciudat ramane faptul ca desi ProTv Galati si Viata Libera, probabil chiar si Adevarul, studiaza fenomenul, nu apare nimic in mass media si astfel afacerile pe care aceasta firma le dezvolta cu cele mai sonore nume din lumea afacerilor galatene raman in umbra.

  Asta nu e tot.

  Se pare ca aceasta “Agentie” a raspandit mesaje si in randul tinerilor si nu mica va fi mirarea tuturor cand tineri motivati de substitute florale vor realiza ca visele pot deveni realitate daca totul se intampla in “Secret”.

  Probabil ca apare intrebarea justificata ...

  Cine sunt si de unde stiu atatea?

  Cunosc toate aceste detalii fiindca si eu am fost “racolat” intr-un mod confidential dar mi se pare mult mai corect ca si publicul sa aiba acces la aceste informatii. Consider ca aceste informatii ,puse intr-un plan de dezvoltare economica, pot fi scanteia necesara pentru redresarea economiei si totodata sa ofere posibilitatea oricarei persoane de a deveni un liber intreprinzator.

  Asa ca am decis sa fac public, cu orice risc, toate informatiile pe care le detin si le-am adunat intr-un slide postat pe Youtube sub numele de “Intreprinzatori Isteti”

  RăspundețiȘtergere